ONGECONTRACTEERD
De Manueel is een praktijk die geen contracten met de zorgverzekeraars heeft getekend. De invloed van de zorgverzekeraars op het inhoudelijke proces van behandeling is in de loop der jaren steeds groter geworden en heeft de kwaliteit van de behandeling niet op een hoger niveau getild. Daarom gaan steeds meer praktijken ongecontracteerd verder. Dit heeft mogelijk gevolgen voor u en uw vergoeding. Check daarom bij uw zorgverzekeraar wat voor u de mogelijkheden zijn. U bent als client zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van deze vergoeding. U ontvangt na de behandeling een rekening welke u bij de zorgverzekering kan indienen, die dan vervolgens, als u er recht op heeft, weer (gedeeltelijk) aan u uit te betalen.

TARIEVEN
Aan alle behandelcodes is het zelfde tarief gekoppeld te weten €55,00. De codes zijn namelijk voor de zorgverzekeraar van belang. De meeste verzekeraars vergoeden maar 9 keer de code voor manuele therapie. De 10e behandeling manuele therapie wordt niet erkend en moet dan gedeclareerd worden als fysiotherapie waar weer een ander tarief aan hangt. De behandelwijze, kennis en vaardigheden zijn bij alle behandelingen het zelfde, vandaar de keuze ook maar 1 tarief te hanteren.

De kracht van de manuele therapie zit hem in de verdieping van de analyse van gezondheidsprofielen en de manuele vaardigheden om herstel-randvoorwaarden te creëren. Met andere woorden: een op maat gemaakt behandelplan, zodat uw klachten geen (grote) belemmering meer vormen in het dagelijks leven/werkzaamheden. Deze manuele vaardigheden bestaan uit manipulaties van gewrichten, optimaliseren van bewegingsvrijheid in de keten en het minimaliseren van te hoge spierspanning. Naast klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom is deze behandelwijze ook heel goed te gebruiken bij klachten van armen en benen.